Politica de confidențialitate

Politica de Confidentialitate

Aceasta pagină a fost actualizată pe 01-iunie-2018

POLITICA DE CONFIDENŢIALITATE

S.C. Rolplant SRL persoană juridică română, cu sediul in Brasov, str. Visinului nr. 20, avind CUI: RO33316337, inregistrata la Registrul Comertului J08/958/2014, vă transmitem această Notă de informare pentru a vă explica modul în care prelucrăm și protejăm datele cu caracter personal. Vă transmitem această Notă de informare la începutul interacțiunii noastre prin intermediul site-ului nostru web.

Trăim într-un mediu dinamic în care tehnologia oferă din ce în mai multe oportunități, dar prezintă și riscuri. La cât de repede avansează tehnologia și știința, nu poți ști în viitor ce noi moduri de identificare a persoanei vor fi folosite și nici ce tipuri de corelări de date se vor utiliza și care pot face o persoană identificabilă. Deja se poate demonstra că adresele IP (adică numărul alocat dispozitivului de pe care te conectezi la Internet) pot fi date cu caracter personal, așa că poate pe viitor poate se va ajunge la concluzia că și adresele MAC(un fel de CNP al dispozitivului cu care te conectezi la Internet) te pot identifica ca individ. Indiferent dacă vorbim de mediul fizic sau cel online, protecția de care ar trebui să ne bucurăm ar trebui să fie egală. Drepturile fundamentale ar trebui să fie garantate necondiționat, așa că viața privată și protecția datelor personale trebuie asigurate atât offline, cât și online.

Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu character personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE. Este un Regulament privind protecția datelor cu character personal care vine să uniformizeze normele la nivelul UE și să aducă mai multă protecție cetățenilor UE în ceea ce privește prelucrarea datelor acestora. Regulamentul GDPR se aplică la fel în toate statele membre UE, cu mici derogări.

Definiția legală a datelor cu caracter personal o găsești în articolul 3 (a) din Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date:

date cu caracter personal – orice informaţii referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă; o persoană identificabilă este acea persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în mod particular prin referire la un număr de identificare ori la unul sau la mai mulţi factori specifici identităţii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale

Comenzile pot fi onorate doar persoanelor majore.

  • 1.Ce date colectam

Colectăm și prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal atunci când interacționați cu noi .In functie de natura interactiunii cu website-ul nostru (creare unui cont pentru finalizarea comenzii, comunicarea prin intermediul chat-ului, abonarea la buletinul de stiri sau completarea unor formulare) noi colectam urmatoarele date:

  • -Emailul tau, pentru a crea un cont si pentru a putea comunica in legatura cu comanda plasata precum si pentru informari despre produse, servicii si promoti
  • Datele de identitate precum numele, prenumele si emailul necesare in anumite formulare din magazinul online.
  • -Istoricul de navigare, cum ai interactionat cu website-ul, adresa IP, ce tip de browser folosesti, cat a durat vizita, istoricul de cautare, numarul de pagini vizitate, date legate de trafic
  • -Date legate de comanda si facturare cum ar fi adresa fizica, datele bancare

Nu vom colecta sau prelucra date cu caracter personal sensibile legate de dumneavoastră (de exemplu informații despre originea rasială sau etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă sau convingerile filozofice, sănătatea, viața sexuală sau orientarea sexuală). In cazul în care ne furnizați în mod voluntar date cu caracter personal (inclusiv date cu caracter personal sensibile) prin interacțiunea dumneavoastră cu Website-ul nostru sau prin corespondența cu noi prin telefon, e-mail sau în orice altă modalitate, din proprie voință și nu la cererea noastră, vom șterge astfel de date cu caracter personal din sistemele noastre dacă nu considerăm că prelucrarea acestora este necesară, cu excepția cazului în care ați făcut aceste date publice (de exemplu, într-un forum de mesaje care este vizibil publicului), caz în care vom șterge aceste date de pe Website-ul nostru numai dacă legea impune astfel sau dacă nu dorim să le păstrăm.

Confidenţialitatea datelor minorilor. Compania nu colectează cu bună știință date cu caracter personal de identificare de la persoane care nu sunt majore. Dacă un părinte sau un tutore are cunoștință că copiii săi au furnizat Companiei datele lor cu caracter personal, acesta trebuie să informeze imediat Compania. În cazul în care compania descoperă că o persoană care nu este majora i-a furnizat date cu caracter personal, Compania va distruge aceste informații de pe serverele sale imediat, cu excepția cazului în care părintele sau tutorele își dă consimțământul explicit pentru prelucrarea de către companie a datelor cu caracter personal ale copilului în scopurile specificate.

  •  
  • 2.Cum sunt colectate datele

Datele tale sunt colectate in functie de natura interactiunii cu magazinul online. Noi colectam date in mod direct prin formularul de creare a unui cont nou, prin intermediul altor formulare prezente in website, prin modalitatea de inscriere la buletinul de stiri sau la telefon in cazul comenzilor telefonice.

In acelasi timp colectam in mod indirect date prin intermediul cookie si scripturi de monitorizare.

  • 3.De ce colectam datele
  •  
  • -Pentru a-ti trimite informari despre produsele, serviciile si promotiile noastre asta in cazul in care te-ai abonat la buletinul de stiri
  • -Pentru a putea activa anumite facilitati interactive ale magazinului online si a-ti face experienta mai placuta in timpul interactiunii cu website-ul nostru
  • -Pentru a te ajuta sa-ti administrezi mai usor contul si comenzile
  • -Din motive de securitate pe website si trasabilitate
  • -Pentru suport/garantii/retururi clienti
  • -Pentru analiza traficul din magazinul online si de a imbunatati interatiunea utilizatorilor cu el

Lipsa informatiilor mai sus mentionate conduce societatea atat la imposibilitatea onorarii comenzii dvs. cat si la dezactivarea anumitor servicii.

  • 4.Cine proceseaza datele
  •  
  • -Datele tale sunt procesate de angajatii magazinului nostru online care se ocupa cu:
  • a.Intretinerea magazinului online din punct de vedere al informatiilor afisate
  • b.Se ocupa cu suport/garantii/retururi clienti
  • c.Proceseaza comenzile si platile
  •  
  • -O parte din datele colectate pot fi trimise catre terti cum ar fi prestatori de servicii de marketing sau de analiza a traficului
  • a.Google Analytics si Google Search Console – pentru servicii de analiza a traficului
  • b.Google Adwords si Facebook Ads – pentru servicii de remarketing
  • c.Retargeting.biz – pentru servicii de remarketing
  • d.MailChimp – pentru servicii de trimitere de stiri si noutati
  • e.Chat software – pentru comunicare interactiva
  • f.Procesatorii de plati online (MobilPay). Mentiune: magazinul nostru online NU stocheaza datele cartilor de debit/credit! Transferul datelor se face securizat prin criptare SSL.
  • g.Firmele de curierat rapid (Urgent Cargus, Fan Courier, DPD,  etc )

Datele tale personale pot fi trimise catre forurile guvernamentale sau instantele judecatoresti in cazul in care exista un temei legal pentru aceasta.

  • -Link-uri catre alte website-uri

Este posibil ca in paginile magazinului nostru online sa existe link-uri catre diferite alte site-uri sau retele sociale asupra carora compania nostra nu are niciun control sau influenta.

Drept urmare noi nu putem fi trasi la raspundere in nicio circumstanta privind felul in care datele sunt stocate sau protejate de alti terti.

Iti recomandam sa citesti politica de confidentialitate a fiecarui site pe care-l vizitezi sau retea sociala unde ai un cont creat.

  • 5.Cat timp sunt stocate datele mele personale

In functie de reglementarile legale timpul de stocare variaza in functie de tipul de date.

Registrele de contabilitate şi documentele justificative care stau la baza înregistrărilor în contabilitatea financiară se păstrează în arhiva entităților pe perioada legala, cu începere de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite.

Notele, bonurile, dispozitiile, chitantele, deconturile, statele de salarii precum si alte documente justificative /fiscale au un termen de pastrare pe perioada legala.

Chiar in cazul in care doresti “sa fi uitat”, sa iti stergi contul, legal datele fiscale nu pot fi sterse mai devreme decat reglementarile in vigoare.

Datele colectare in scop de masurare a audientei si care in principiu sunt cele de istoric de navigare sunt pastrate conform cerintelor legale. Aceste date sunt anonimizate si folosite in scopuri statistice fara a se putea identifica persoana reala.

Abonarea la buletinul de stiri si promotii este pastrata pana in momentul dezabonarii sau pana cand adresa de email devine indisponibila.

Datele din contul tau sunt pastrate timp de cinci ani din momentul plasarii ultimei comenzi si nu a mai existat nicio interactiune cu magazinul online

  • 6.Cum sunt protejate datele mele

Datele tale sunt tinute pe servere securizate, protejate cu ajutorul softurilor antivirus si firewall. Am implementat atat din punct de vedere tehnic cat si la nivel organizational solutii si proceduri pentru ca datele tale sa fie pastrate in siguranta si sa ramana confidentiale.

Din cauza structurii internetului si anume ca informatia, pornind din serverele noastre, ajunge in calculatorul tau prin mai multe puncte intermediare (echipamente de retea) noi nu putem garanta securitatea intregului lant, drept urmare prin comunicarea datelor tale personale iti asumi intreg riscul care poate interveni.Nu putem fi trași la răspundere pentru orice nereușită in a respecta setările de confidențialitate și securitatea măsurilor implementate pe site-ul nostru.

Trebuie sa fii de acord ca informatiile personale sunt in aceeasi masura si responsabilitatea ta, de exemplu esti obligat sa ai o parola puternica si sa o pastrezi secreta.

  • 7.Care sunt drepturile tale

Poti alege cum sunt folosite datele tale

  • -Poti vizita magazinul nostru virtual fara a oferii datele tale personale
  • Asta inseamna ca nu vei putea folosi anumite functionalitati ale site-ului si cu siguranta nu vei putea plasa nicio comanda
  • -Poti decide sa te dezabonezi de la buletinul nostru de stiri. Acest lucru poate fi facut dezactivand aceasta optiune din contul tau sau cu mail la contact@rolplant.ro.
  • -Ai dreptul sa-ti accesezi si sa-ti corectezi datele personale
  • -De asemenea, ai și dreptul de a prevede instructiuni referitoare la soarta datelor tale în cazul in care intervine moartea ta.
  • In limitele legale, exceptie facand durata de stocare obligatorie a diverselor documente ai dreptul si la:
  • -Dreptul de a-ti sterge datele
  • -Dreptul de a limita procesarea anumitor date
  • -Dreptul de a obiecta in privinta procesarii anumitor date in cazul in care obiectiunea ta este legitima
  • -Dreptul de a-ti salva datele intr-un anumit format, portabil (ex: format csv)
  • -Dreptul de a-ti retrage consimtamantul pentru prelucrarea anumitor date pentru care initial ti-ai dat acordul

Chiar daca initial ti-ai dat acordul pentru prelucrarea datelor tale, acest acord poate fi retras in orice moment pentru anumite date sau pentru toate (cu respectarea legii si a timpului de stocare). Pentru datele pentru care nu exista obiectiuni in a fi procesate ele se considera de drept procesabile.

In cazul in care te folosesti de dreptul de a solicita aceste lucruri, noi, compania care opereaza magazinul online in calitate de operator de date personale iti vom cere sa te identifici. In cazul in care vei dori ca datele tale sa fie sterse ele NU vor mai putea fi recuperate. Aceste solicitari pot fi trimise pe email la contact@rolplant.ro sau la adresa punctului nostru de lucru Str. Visinului, Nr. 20, Brasov

Este posibil ca cererea ta sa fie procesata intr-o luna (accidental doua luni) pentru ca acest proces este unul complex.

  • 8.Transferul datelor in afara UE

Terții (Google, Facebook si altii care opereaza in UE) sunt obligați prin contract pentru a proteja și menține confidențialitatea datelor tale și să le utilizeze exclusiv pentru scopurile pentru care le oferim.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal sau dacă doriți să vă exercitați un drept, puteți contacta societatea ROLPLANT SRL la adresa contact@rolplant.ro sau puteți transmite o scrisoare la adresa: Brasov, str. Visinului nr. 20.

Vă rugăm să nu divulgați date cu caracter personal sensibile (de exemplu, informații legate de originea rasială sau etnică, de opinii politice, de convingeri religioase sau de altă natură, de sănătate sau de apartenență la un sindicat), numere de asigurare socială sau informații legate de cazierul penal atunci când ne contactați